Molen D

Molen D (1639) wordt bewoond door de familie Kreuning.

Het was lang wachten, voordat Tom en zijn gezin de molen eindelijk konden betrekken. Nadat de molen in het bezit van de stichting kwam, werd Tom aangenomen als molenaar.
Met vele vrijwilligers heeft hij er een mooi interieur in gebouwd.

Tom is net als de andere molenaars op de Molenkade een fanatiek molenaar. Tot 2008 kregen de molenaars een draaipremie van de Provincie (de draaipremie werd uitgekeerd per molen, op het aantal omwentelingen van de wieken, berekend over een jaar). De tellers stonden altijd hoog. Helaas is de draaipremie in dat jaar afgeschaft.

De molenaar zet zich optimaal in op open dagen door allerlei activiteiten rond de molens te organiseren.

Bezoek op afspraak. Op de open molendagen in mei en de monumentendag in september kunt u deze molen en schuur bezichtigen.

Molenaar: Tom Kreuning
Molenkade 8