Natuurwerkdag 2 maart

Alhoewel de weerberichten regen en kou voorspelden was het toch gezellig druk in Srijkmolen D. Alvast goed tegen de kou ingepakte vrijwilligers genoten hier van een kopje koffie of thee voordat men in drie ploegen ingedeeld de Oudorperhout in ging.

Er werden flink wat vuilniszakken zwerfvuil geraapt, onder andere een kapot fietskinderzitje, een aardige verzameling pakken goedkope wijn en de nodige lege blikjes.

Wilgen werden geknot met knipschaar, zaag, ladder en dit keer voor het eerst: veiligheidshelmen. Dit alles geleverd door de gemeente.

Na het maaien van het riet een maand geleden bleek niet al het riet afgevoerd. Vooral op de bermen is dat een probleem, omdat de rietorchis die hier onder andere groeit, daar last van kan hebben. Dus heeft een ploeg dit riet daar verwijderd.

Tussendoor is er in de molen geluncht met erwtensoep en broodjes die door de gemeente gebracht werd. Het weer viel alles mee, geen druppel regen en in het zonnetje was het af en toe heerlijk warm!

Al met al een hele geslaagde dag.