Onthulling informatiebord in de Oudorperhout

Dinsdag 11 augustus vond de feestelijke onthulling plaats van het informatiepaneel in de Oudorperhout. Vele genodigden - vertegenwoordigers van de gemeente, politieke partijen en natuurorganisatie en vrienden van onze stichting en buurtbewoners  -  kwamen naar deze bijzondere gebeurtenis.

Het bord is speciaal voor de Oudorperhout ontworpen door het internationaal opererende familiebedrijf Polychromal in Alkmaar, dat dit jaar 50 jaar bestaat, en toont informatie over de flora en fauna in onze polder. Polychromal is gespecialiseerd in de productie van geanodiseerde aluminium platen, digitaal printen in aluminium, fotografisch drukken en graveren. Van het bedrijf waren vier mensen aanwezig: de twee eigenaren Stephan en Eric Hensen en de twee ontwerpers van het informatiebord: Ron Eegerdingk en Joost Lemmens.

De avond ervoor was het bord  deskundig geplaatst door Veeken Tuinprojecten en voor deze gelegenheid met een wit doek en de Alkmaarse vlag afgedekt. Na een korte inleiding en dankwoord van onze voorzitter Hans Schouten werd het bord onthuld door Eric Hensen van Polychromal en Frits Oudshoorn, Beheerder Groen bij Stadswerk072. En nadat onze eigen burgemeester van Oudorp ook zijn bewondering uitsprak over het ontwerp en het belang van de Oudorperhout benadrukte, gaf Eric een duidelijke uitleg over de vervaardiging en het materiaal van het informatiebord.

Snackhouse Lobo onder leiding van Maico Visser verzorgde de dranken en heerlijke hapjes en terwijl iedereen genoot van de prachtige zomermiddag en het mooie bord bewonderde, kondigde de burgemeester de trekking aan van de loterij die onze stichting had georganiseerd. Met veel enthousiasme trok hij de winnende lootjes. Er waren naast diverse mapjes met ansichten van de Oudorperhout en van de molens drie boekjes te winnen. Het boekje Kan een regenworm ook verzuipen? door Monica Wesseling werd gewonnen door Eric Hensen; een van onze vrijwilligers kon het boekje Jelle’s weekdieren door Jelle Reumer in ontvangst nemen en de hoofdprijs, het net verschenen boek De grutto door Albert Beintema, viel in handen van Allard Pliester van Stadswerk072.
STICHTING OUDORPERHOUT