Tom van Hemert

Ik werk bij de Koninklijke Marine in Den Helder.

Ik ben sinds kort bestuurslid van de Stichting Oudorperhout, omdat ik geef om de natuur en zelf graag de Oudorperhout in trek om er foto's te maken of met een natuurwerkdag lekker de handen uit de mouwen te steken.

Onze geschiedenis

Dirk Barendregt

Ik ben bioloog en heb vele jaren les gegeven in het voortgezet onderwijs. Ik vind het nog steeds leuk om anderen iets te laten zien van de onbegrijpelijke natuur. Met name houd ik van vleermuizen en eendagsvliegen en natuurlijk ook van de koning van de weide: de Grutto.

Tom Kreuning

Ik werk als verloskundige in Alkmaar.

Ik ben molenaar en woon sinds 2002 in Strijkmolen D. De Oudorperhout is als het ware mijn achtertuin. Het hele jaar geniet ik van de planten en dieren die ik zie. In het vroege voorjaar ben ik altijd weer blij verheugd als ik de roep van de grutto weer hoor!

2010    Hans Schouten, Dirk Barendregt en Piet van der Linden ontmoetten elkaar tijdens een rondleiding met uitleg in de Oudorperhout door een ambtenaar van de gemeente en een landschapsdeskundige.

Ze waren zeer geïnteresseerd en wilden wel invloed in het gebied.

Kort daarna hebben ze een bijeenkomst georganiseerd bij partycentrum Meereboer om anderen te interesseren voor het behoud en beheer van de Oudorperhout.  Er was veel belangstelling en de zaal was vol. Er werd direct een tijdelijk bestuur gevormd van Hans, Dirk en Piet met als vierde Marian Zeegers.

2011    Tijdens een formele oprichting op het erf van Molen D werd de stichting notarieel vastgelegd op 16 maart.

2012    Als vijfde  trad Jippe Kreuning in januari toe tot het bestuur. Toen Marian Zeegers ziek werd, nam Marjan Waltman haar rol als secretaris over.

In oktober werd een cheque van € 650 overhandigd door Cor Bos, de opbrengst van het Rad van Avontuur in Oudorp. Mede hiervan werd een agenda gemaakt met foto's van de Oudorperhout.

Wethouder Anjo van de Ven nam het eerste exemplaar in ontvangst.

2013  Op 29 juni overlijdt Marian Zeegers-Houtenbos op zeventig jarige leeftijd.

2014   Aan het einde van het jaar wordt weer een foto-agenda gemaakt.

2015   In april treedt Tom Kreuning aan in het bestuur. Hij neemt het over van Jippe, die het te druk krijgt met zijn studie Biologie.

Een informatiebord wordt ontworpen en in augustus geplaatst in de Oudorperhout.

2016   In juni ontvangt de Stichting Oudorperhout een Groen Lintje van GroenLinks Alkmaar. Groene lintjes zijn bedoeld voor mensen en organisaties die zich inzetten voor duurzaamheid, natuur en milieu.

Tijdens Burendag, in september, wordt groots het lustrum van de stichting gevierd.

Marian Zeegers-Houtenbos

26/12/1942  -  29/06/2013

Marian vond dit stukje polder heel mooi vanwege de groene ruimte en het beleven van de seizoenen in een verstedelijkt gebied.

De weidevogels kwamen terug, de orchideeen bloeiden, het water werd gekleurd door de gele plomp en de molens draaiden weer.

Voor het behoud hiervan wilde zij zich graag inzetten.

Haar dochter formuleerde het als volgt: Zij raakte verknocht aan dit rijke, bijzondere stukje polder.

Marjan Waltman

Na beëindiging van mijn werk als psycholoog en verhuizing naar de rand van de Oudorperhout, trad ik in 2012 toe tot het bestuur. Hoofdtaken: donateursadministratie en nieuwsbrieven. Daarnaast leg ik graag de diverse activiteiten op foto’s vast en onderhoud contact met onze donateurs. En natuurlijk geniet ik hier van de natuur in haar vele vormen!