Op 26 kunnen we weer vogels kijken  met de bekende Oudorpse vogelaar Hans Schouten. Wat we gaan zien is niet precies te voorspellen maar er is wel wat over te zeggen.  Als het vriest en er ligt ijs op sloot en plas zijn er de grote wakken, opengehouden door watervogels,  voornamelijk eenden zoals de wilde eend, krakeend, slobeend en andere misschien wel een wintertaling met zijn mooie gele kontje. Ze zitten bij elkaar en ze zijn mooi op de foto te zetten, vaak van dichtbij. Als het zachter weer is, zien we ganzen, verspreide eenden, groepen meerkoeten in het weiland, misschien al kieviten of een enkele zoekende grutto. Kom zelf kijken en neem eventueel een kijker en vogelboek mee. Vergeet niet je warm aan te kleden.
opgeven bij: dirk.barendregt@stichtingoudorperhout.nl

Vogel excursie – zondag 26 januari
Deel dit:

2 gedachten over “Vogel excursie – zondag 26 januari

 • 10 januari 2020 om 12:56
  Permalink

  Beste lezer,

  Alvorens ik mij opgeef zou ik graag willen weten hoe laat de excursie start, hoe laat hij eindigt en of er mogelijk onkosten aan verbonden zijn.

  Met vriendelijke groet,
  Maril Thijssen

  Beantwoorden
 • 28 januari 2020 om 09:47
  Permalink

  Dag Maril,
  Ik was zelf ook al effe op zoek naar de tijd en vond die op de pagina:
  https://stichtingoudorperhout.nl/excursies-2020/
  Zondag 26 januari
  Verzamelen om 10.00 uur op de parkeerplaats bij de Vuyk (tegenover huisnummers 20/22). Vooraf opgeven is wel noodzakelijk: dirk.barendregt@stichtingoudorperhout.nl. Graag aangeven met hoeveel personen je komt. Gratis voor donateurs. Anders 3 euro.
  Hans Schouten kan ontzettend veel vertellen, ook over de vogels die je (nog) niet ziet…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *