Excursies Weidevogels en verwondering in april en mei
Het is weer voorjaar en daar horen natuurlijk excursies in de Oudorperhout bij. In april en mei geeft vogelliefhebber Hans Mannes weer een aantal rondleidingen door de Oudorperhout, met als thema Weidevogels en verwondering. Hij gaat niet alleen in op de feiten, maar nog belangrijker, hij deelt zijn verwondering over de weidevogels met de deelnemers. De excursies staan gepland op dinsdag 4 april, donderdag 20 april, dinsdag 2 mei en dinsdag 9 mei. Steeds in de middag om 13.30 uur. Inschrijven kan hier.

vogelexcursie

Excursies
Gedurende het jaar worden er verschillende excursies georganiseerd. Altijd onder begeleiding van deskundigen. Vleermuizen, insecten, waterbeestjes, vogels en planten, alles komt aan bod. De excursies worden via Facebook en Instagram, nieuwsberichten op deze site en in onze nieuwsbrieven bekend gemaakt.

De komende tijd staan de volgende excursies op het programma:

Weidevogels en verwondering

Dinsdag 4 april 13.30 u

Donderdag 20 april 13.30 u

Dinsdag 2 mei 13.30 u

Dinsdag 9 mei 13.30 u

Voor wie door de week niet kan aansluiten, organiseren we ook een weidevogel excursie in het weekend, op zaterdag 6 mei om 10.00 uur onder leiding van Martin Kool en Rein Delhaas.

Informatie en opgeven
Voor deze excursies geldt dat onze donateurs gratis mee mogen. Wie geen donateur is, vragen we een bijdrage van € 3,- per persoon. Meer informatie vragen of inschrijven kan hier.

Zaterdag 27 mei: Weet-eet-pluk van nature wandeling

Desirée de Bekker is docent tuin, park & landschap in het mbo. Zij daagt je bij deze wandeling uit om planten uit de Oudorperhout te gaan herkennen en gebruiken. Op zaterdag 27 mei om 10 uur gaat de wandeling over voorjaarsplanten, de excursie duurt ongeveer 2 uur. 
Schrijf op tijd in, er is plaats voor tien personen. Onze donateurs mogen gratis mee, aan wie (nog) geen donateur is vragen we een bijdrage van € 5,-. Inschrijven kan hier, je ontvangt dan ruim van tevoren een bevestigingsmail met informatie over de verzamelplek.

Rommel opruimen

Opruimdagen
Gedurende het jaar worden er meerdere opruimdagen georganiseerd. Met een groep vrijwilligers ruimen we dan het zwerfafval op in het gebied. We verzamelen bij molen D (vanaf Oudorp de tweede molen aan je rechterhand, vanaf de Frieseweg de derde molen aan je linker hand) om 9.30 uur.

Informatie en opgeven
Voor gereedschap wordt gezorgd. Zorg zelf voor goed schoeisel en stevige kleding. We werken ongeveer 1 a 2 uur. Wil je ons helpen? Neem contact op met Marga Ott, via e-mail adres: rommel@stichtingoudorperhout.nl


Wandeling Oudorper Goud
Stichting Animo heeft een prachtige wandeling door de Oudorperhout opgesteld om optimaal van de oudste en heel bijzondere polder van Nederland te kunnen genieten. Onderweg tref je veel kijkmomenten aan die je langs prachtige planten en weidevogels voert. Deze wandeling duurt 1,5 tot 2 uur en is aangesloten op het wandelnetwerk van Noord-Holland.

Download hier de folder van Animo.

Deel dit: