Binnen de grenzen van stadspark Oudorperhout zijn er veel mogelijkheden om te recreëren.

Wandelen
Stichting Animo heeft een prachtige wandeling door de Oudorperhout uitgestippeld waarmee je optimaal van deze oudste en heel bijzondere polder van Nederland kunt genieten. De wandeling leidt je langs prachtige planten en weidevogels en kent veel fotomomenten. De wandeling duurt 1,5 tot 2 uur en is aangesloten op het wandelnetwerk van Noord-Holland.

Hardlopen
In de Oudorperhout is een hardlooproute van 5 km uitgezet door de gemeente Alkmaar. Het begin en eindpunt is op de Munnikenweg, hoek Kasteellaan. De route is aangegeven op houten paaltjes. Bij het begin staat ook een route bord.

wegwijzer hardlooproute

Hondenuitlaatplek
Honden zijn welkom in de Oudorperhout. Kijk hier waar de plekken zijn waar je wel en niet mag komen om je hond uit te laten.

De Oudorperhout heeft een hondenspeelplaats. Hier zijn honden altijd welkom. De speelplaats is in het voorjaar van 2021 opgeknapt en voorzien van nieuwe speel objecten.

De lente lijkt wel het moment waar op het meeste gebeurt in de natuur. De weidevogels zijn verliefd en de Oudorperhout is een kraamkamer voor de Grutto, Kievit, Tureluur en vele andere vogels. Vanaf 1 maart tot 1 juli zijn daarom enkele paden afgesloten voor honden. Op de borden is te zien waar dat is.

Skate baan
Skatepark Oudorp is hét park om te skaten voor skateboarders in Alkmaar en Oudorp. Naast skateboarders komen er ook BMX-fietsers, steppers en inline skaters.

Sportvissen
Lees meer over sportvissen in de Oudorperhout op de website van HSV Alkmaar e.o.

Volkstuin complex – Amateurtuindersvereniging (ATV) “De Zes Wielen”
Bestaat sinds 1972. Een actieve tuinvereniging met 67 tuinen en ongeveer 75 leden. Het tuincomplex ligt middenin de Oudorperhout aan de Molenkade 9b. Kijk voor meer informatie op de website.

Diverse evenementen maken gebruik van de omgeving van de Oudorperhout:
Plus Wandel4daagse Alkmaar
De Plus Wandel4daagse Alkmaar start altijd op de derde woensdag in juni. De 15e editie vindt plaats van 14 t/m 17 juni 2023.
Pinksterun
Het tofste hardloop evenement van Oudorp staat op de planning op vrijdag 26 mei 2023. Georganiseerd door Alkmaar Sport, gesponsord door Raadhuis creative agency. Hier vind je meer informatie.
Ronde van Oudorp
De Ronde van Oudorp was al snel een begrip onder wielrenners na de eerste editie in 1982. Na een afwezigheid van 28 jaar is de ronde in 2019 teruggekeerd. De meest recente editie was op 22 augustus 2021. Meer over de Ronde van Oudorp lees je hier. Het parcours gaat over een klein stukje van de Munnikenweg. Op 10 juni 2023 is het NK Jeugdwielrennen. De organisatie van de Ronde van Oudorp heeft dit nationaal kampioenschap voor kinderen tussen de acht en veertien in 2023 naar Oudorp. Aan het evenement doen 750 talentvolle coureurs (m/v) uit heel Nederland mee.
JOL Oudorperhout
In Alkmaar wordt op verschillende plaatsen tijdens de zomervakantie de JOL georganiseerd. JOL staat voor Jeugd Onder Leiding. JOL Oudorperhout is één van de JOL projecten dat wordt ondersteund door Stichting Vakantiebesteding Alkmaar (SVA). JOL Oudorperhout wordt in een van de laatste weken van de zomervakantie georganiseerd. Lees hier meer over JOL Oudorperhout.

Deel dit: