Zaterdag 6 november deed Stichting Oudorperhout weer mee met landelijke Natuurwerkdag. Dit is een initiatief van de twaalf provinciale Landschapsbeheerorganisaties en vindt ieder jaar plaats op de eerste zaterdag van november.
Het was een van de eerste activiteiten na diverse afgelaste activiteiten vanwege COVID-19. Dat was te merken aan het aantal en het enthousiasme van de deelnemers. Maar liefst twintig deelnemers hielpen ons met wilgen knotten, rommel opruimen en een bijenhotel plaatsen.

Het was aan de wilgen te merken dat ze (te) lang geleden waren geknot. Sommige takken konden nog net met de hand worden gezaagd. Ook werken de nodige vuilniszakken gevuld met afval dat we vonden. Dit jaar was ook Nanda van El Kombi Sup actief op het water, zij heeft het afval uit de wateren van de Oudorperhout gehaald. Stadswerk072 had voor een uitgebreide lunch gezorgd die we in de tuin van Piet Tamis konden nuttigen.

We kijken terug op een zeer geslaagde dag. De wilgen staan er weer netjes bij, de polder is opgeruimd en het bijenhotel is ingericht. We zijn ook erg blij met de reacties van de voorbijgangers. Veel wandelaars en fietsers staken een duim op of namen de tijd voor een praatje met de vrijwilligers. We merkten hoe we dat hebben gemist de afgelopen tijd. Een aantal wilgen wacht nog op een knotbeurt, dit gaan we begin volgend jaar doen (afhankelijk van de coronamaatregelen). Houd onze berichten in de gaten.

november 2021

Natuurwerkdag zeer geslaagde dag
Deel dit:
Getagd op: